Izdan priročnik: Plazovi

Temeljni vodnik o nevarnostih snežnih plazov
PLAZOVI, temeljni vodnik - Plazovni priročnik - Crossrisk

Izdan priročnik: Plazovi

Izdan priročnik: Plazovi 2000 1125 Medijske

V okviru projekta CROSSRISK (Javna opozorila – zmanjšanje tveganj zaradi padavin in snežne odeje), smo pod okriljem Univerzitetne založbe Univerze v Mariboru izdali brezplačni priročnik z naslovom PLAZOVI: Temeljni vodnik o nevarnostih pred snežnimi plazovi.

Priročnik je na voljo v digitalni in tiskani obliki. V kolikor želite tiskani izvod nam pišite na medijske@um.si. Do e-priročnika lahko dostopate na tem naslovu: https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/602. Več o projektu Crossrisk: https://medijske.um.si/institut/projekti/crossrisk/. Naročnik projekta: Evropska komisija – Interreg Slovenija – Avstrija.

Kratek opis

Kdorkoli se pozimi zabava ali dela na snegu (žičničarji, oskrbniki koč, gozdarji, cestni in drugi delavci na terenu) se mora zavedati nevarnosti plazov in drugih snežnih pasti. Plazovi niso omejeni samo na strme in visoke gore, velika količina snega lahko pade tudi z ostrešij pod katerimi se pozimi igrajo otroci. Plazovi se pojavljajo kjerkoli je dovolj snega in dovolj strmo, to je lahko tudi le nekaj metrov od ceste, smučišča ali hiše. Osnovno zavedanje in prepoznavanje teh nevarnosti je ključnega pomena za široko populacijo ljudi, ki se stalno ali le začasno nahajajo v alpskem in drugih gorskih okoljih.

Avtor

Jernej Burkeljca

PLAZOVI, temeljni vodnik - Plazovni priročnik - Crossrisk

Spoznaj pasti in nevarnosti snežnih plazov v brezplačnem priročniku:
PLAZOVI: Temeljni vodnik o nevarnostih snežnih plazov

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪