Natečaj: Zakaj?

Natečaj: Zakaj?

Natečaj: Zakaj? 1500 844 Medijske

UM FERI razpisuje natečaj za kratke 15 sekundne posnetke s področij STEM za osnovnošolce in srednješolce. Z natečajem želimo spodbuditi kreativnost osnovnošolcev in srednješolcev ter spodbuditi njihov interes za področje STEM (naravoslovje, tehnologija, inženirstvo in matematika). Želimo, da predstavijo svoja videnja, razmišljanja in opažanja, povezana z omenjenim področjem.

Osrednja tema kratkih, javno objavljenih video prispevkov, ki jih pričakujemo, naj bodo sodobne tehnologije in razumevanje pomena njihovega delovanja. Želimo, da si osnovnošolci in/ali srednješolci postavijo vprašanje: »ZAKAJ?« – Zakaj je nek izum, orodje ali tehnologija pomembna? Zakaj je pomembno razumeti, kako tehnologija deluje? Zakaj je to pomembno zame? Scenarij in žanr posnetkov je odprtega tipa. Zaželeno je, da se prikaže čim bolj konkreten problem, ob katerem se pojavi vprašanje »Zakaj?«.

Prijava na natečaj je mogoča od objave razpisa do 31. oktobra 2022 prek spletnega obrazca na povezavi: https://feri.um.si/prijava-natecaj-zakaj. Na voljo še:

Prispele posnetke bo pregledala in ocenila strokovna žirija, ki jo bo sestavil organizator. Komisija bo do 16. 11. 2022 in naredila izbor tistih video posnetkov, ki prejmejo katero izmed nagrad. Nagrajenci bodo po e-pošti obveščeni o nagradi najkasneje do 20. 11. 2022.

Nagrade
  • Vsak posnetek bo predstavljen v posebnem sklopu na spletni strani fakultete.
  • Komisija organizatorja bo za vsako kategorijo/temo/značilko izbrala do deset najboljših posnetkov, katerih avtorji bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami. Prav tako bodo vsi sodelujoči avtorji povabljeni na dogodek – podelitev nagrad, ki se bo odvila na fakulteti.
  • Komisija organizatorja bo izbrala do pet šol, ki bodo prejele paket didaktičnih pripomočkov.
  • Mentorji sodelujočih bodo imeli možnost udeležbe na brezplačnem tečaju, ki ga bo organiziral organizator (temo in termin bomo določili s pomočjo naknadne ankete).

Pravila in tehnična navodila so podrobneje opredeljena v priloženem razpisu. Za dodatne informacije v zvezi z natečajem lahko pišete na e-naslov pr.feri@um.si.

PDF • 1,47 MB

Ogled izvorne novice

na https://feri.um.si/novice/natecaj-zakaj-1/
Ogled izvorne novice
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪