PREMIERA FILMA: Čakalnica

Kratki igrani film. Premiera: petek, 21. 1. 2022, ob 14:00 v Mariboxu.

PREMIERA FILMA: Čakalnica

PREMIERA FILMA: Čakalnica 2045 1201 Medijske
ČAKALNICA film - Medijske komunikacije (UM FERI)

Filmska sfera v Mariboru se znova prebuja, v arsenal mariborskih filmov zdaj prihaja še neodvisna študentska produkcija!
V petek, 21. 1. 2022 bo ob 14. uri v Mariboxu (Dvorana 7) premierno predvajan kratki film študentov Medijskih komunikacij (FERI UM) Čakalnica. Film je kolektivno avtorsko delo skupine študentov in je nastal pri predmetu Praktikum: Produkcija za medije.

Viktor vstopi v nenavaden prostor. Zmeden se poskusi soočiti s strahovi in preteklostjo ter pobegniti iz vedno bolj utesnjujoče situacije. Kaj nepričakovanega ga čaka za sumljivimi vrati?
Film Čakalnica je rezultat dveh predmetov, ki so ju obiskovali študentje 2. stopnje Medijskih komunikacij, in sicer Režije in predprodukcije ter Praktikuma: Produkcija za medije. Pod mentorstvom profesorja Uroša Zavodnika, ki deluje tudi mednarodno, in asistentov Janija Pavliča ter Matevža Pucerja so študentje razvijali zgodbe, nato pa skupaj izbrali eno, ki so jo preoblikovali v končno verzijo scenarija, po kateri so decembra 2021 posneli film
Uroš Zavodnik je režiser, scenarist, igralec, avtor več igranih in dokumentarnih filmov, ki jih je ustvaril v Sloveniji in Avstriji. Med drugim Der Prozess, Tolažnik, Jože Ciuha – slikar svojega časa, Der Proband, Gottscheabar Lont (Dežela Kočevarjev), I Wish, Bergmandlc, Spekula, Zvoki jazza – Jazz & Jazz Ravne. Filmsko in fotografsko umetnost tudi poučuje.

P R O G R A M:

  • 14.00 Pozdrav in nagovori
  • 14.30 PREMIERA
  • 14.45 Pogovor z ustvarjalci

Vstopnine ni.

OGLED NAPOVEDNIKA

Do premiere še:

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪