Razglasitev zmagovalcev projekta Kreakcija

Študenti v svoje roke vzeli problematiko nasilja, vlomov, alkoholizma in uporabe mobilnih telefonov med vožnjo v okviru projekta Kreakcija

Razglasitev zmagovalcev projekta Kreakcija

Razglasitev zmagovalcev projekta Kreakcija 1500 1009 Medijske

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru se je v okviru tiskovne konference odvijala razglasitev zmagovalcev projekta Kreakcija, katerega je fakulteta priredila skupaj s Policijsko upravo Maribor. Projekt je bil namenjen širjenju ozaveščenosti o pomembnosti družbeno-odgovornega ravnanja v okviru problematik, kot so raba mobilnih telefonov med vožnjo, medvrstniško nasilje, alkohol in vožnja, delo mladih v policiji in zaščitni ukrepi pred vlomilci. Različne skupine študentov medijskih komunikacij so za izbrano problematiko ustvarile kratek video in grafično predlogo za objavo na družbenem omrežju Facebook.

3. mesto

Tretje mesto je zasedla ekipa, ki se je predstavila s projektom “Samo vozi, telefon odloži”, ekipo pa so sestavljale študentke Daša Kompan, Sabina Trop ter Nina Pahič.

2. mesto

Drugo mesto je zasedla ekipa, ki sta jo sestavljali študentki Kim Obaha in Anita Grgić, s projektom “Trezno srce”.

1. mesto

Zmagovalno ekipo pa so sestavljale študentke Alma Gril, Gaja Krajnc ter Klara Sternad, ki so s svojim projektom “Brez skrbi sam doma​” predstavile tematiko, kako se ustrezno zaščititi pred vlomi v hiše in stanovanja.

Zmagovalke so ob tem povedale: “Najprej bi se rade zahvalile prof. dr. Tini Tomažič in Policijski upravi Maribor, ki so nam omogočili sodelovanje pri projektu. Naša skupina je pri projektu izbrala tematiko zaščitnih ukrepov pred vlomilci. Že od vsega začetka smo bile odločene, da tematiko predstavimo na čim bolj humoren in pozitiven način. S projektom želimo širšo javnost spodbutiti k uporabi ustreznih ukrepov pred vlomilci. Navdih za vsebino smo dobile iz klasičnega, nam vsem zelo dobro znanega božičnega filma Sam doma. Na začetku tako omenimo nekatere zabavne, a domiselne poskuse preprečitve vlomov v domove, v nadaljevanju pa poudarimo tudi ukrepe, ki so bolj moderni, trajni in predvsem učinkoviti. Za varno bivanje ni dovolj le iznajdljivost, ampak se je potrebno zaščititi tudi z zaklepanjem vrat, namestitvijo varnostnih kamer in vklopom alarma. Veseli nas, da smo lahko bile del tako zanimivega projekta, s katerim opozarjamo na pomembne problematike, ki bi se jih moral zavedati vsak državljan.”

Mag. Donald Rus, direktor PU Maribor, o projektu pravi: “Policisti skozi sodelovanje z mladimi pridobimo ključne povratne informacije, bolje spoznamo mlade, njihov način razmišljanja, z njihovimi projekti pa lahko lažje nagovorimo mlade. Študentje na drugi strani pridobijo konkretne, praktične izkušnje na področju odnosov z javnostmi. Zato mislim, da je pomembno, da projekt ohranjamo še naprej, saj gre nedvomno za odličen primer dobre prakse sodelovanja različnih deležnikov.”

Dober projekt študentom ne prinaša le dragocenih izkušenj, ampak tudi referenco in nenazadnje promocijo znotraj skupnosti praktikov odnosov z javnostmi, kjer bodo morda že kmalu iskali svojo prvo zaposlitev,” je o projektu povedala nosilka predmeta Odnosi z javnostmi ter soavtorica projekta, doc. dr. Tina Tomažič.

Med drugim je izjavo o projektu podala tudi predstojnica Inštituta za medijske komunikacije, prof. dr. Suzana Žilič Fišer: “Takšne aktivnosti in tovrstno sodelovanje, kot ga izkazujete s tem projektom, pokaže ne samo vlogo našega inštituta v širšem družbenem prostoru, ampak predvsem omogoča študentom, da spoznavajo realnost komunikacijske industrije.”

Letošnjo novost pri projektu je razkrila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Maribor, Anita Kovačič Čelofiga: “Projekt nenehno nadgrajujemo, letos pa smo še posebej veseli priložnosti, da se bodo zmagovalni projekti predstavili tudi na več kot 70 interaktivnih zaslonih mestnih avtobusov.”

Izjavo je podala tudi Tina Cipot, predsednica PRSS, ki je povedala nekaj o nagradi za najboljše komunikacijske kampanje: “Kreativni in domiselni projekti veliko povedo o predanosti in navdušenju študentov nad sodelovanjem v Kreakciji, zato bomo v Slovenskem društvu za odnose z javnostmi najboljše tudi letos nagradili s kotizacijo na Slovenski konferenci za odnose z javnostmi, kjer bodo imeli priložnost še bolje spoznati svet odnosov z javnostmi“.

Podrobneje

na http://www.piar.si/aktualno/novica/razglasili-najboljse-v-projektu-kreakcija
Podrobneje
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪