Javni natečaj: Zlata čebela

Image by 🎄Merry Christmas 🎄 from Pixabay

Javni natečaj: Zlata čebela

Javni natečaj: Zlata čebela 1280 816 Medijske

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), je objavilo javni natečaj za izbor inovativne, kreativne zasnove in načrta simbolnega predmeta – nagrade Zlata čebela. Odprti, anonimni natečaj naslavlja vse zainteresirane avtorsko, tehnično in organizacijsko usposobljene državljane Republike Slovenije. Strokovna žirija, imenovana s strani ministra dr. Jožeta Podgorška, bo izbrala tri najboljše predloge za izdelavo te nagrade. Nagrada bo izdelana po najboljšem izbranem predlogu, in bo s strani predsednika Republike Slovenije podeljevana vsako leto ob svetovnem dnevu čebel, za svetovne dosežke na področju čebelarstva.

Odziv na javni natečaj pričakujejo od likovnih umetnikov, oblikovalcev, arhitektov, kiparjev, drugih zainteresiranih avtorjev, pravnih oseb in/ali skupin avtorjev. Pomembno je, da vloga sledi opisanim izhodiščem v razpisni dokumentaciji, z izvirnim predlogom za izdelavo vrhunskega, kakovostnega in funkcionalno oblikovanega predmeta. Oblika nagrade, kot najvišje priznanje na področju čebelarstva na svetu, naj odraža prepoznavanje in simbolnost opraševalcev, čebelarstva, varovanja okolja in sožitja človeka z naravo.

Poleg mednarodne vrednosti mora nagrada predstavljati tudi vrhunsko simbolno vrednost tako za prejemnika nagrade kot Republiko Slovenijo, ki jo podeljuje. Naj bo časovno univerzalna in mednarodno sprejemljiva za vse potencialne nagrajence iz različnih držav sveta.

Ime nagrade Zlata čebela naj prijavitelje na natečaj ne omejuje – izbira oblike in materiala iz katerega bo nagrada, je prepuščena avtorjem.

V razpisni dokumentaciji, objavljeni na portalu javnih naročil http://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=380441, so jasno navedeni kriteriji, pa tudi merila ocenjevanja. Rok za posredovanje vlog je 22. februar 2021. Na voljo še:

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪