Prva pomoč za bruce

Prva pomoč za bruce

Prva pomoč za bruce 1920 1282 Medijske

Prva pomoč za bruce vsebuje nekaj najnujnejših informacij in napotkov, ki jih potrebuje vsak študent prvega letnika. Kot dodatno pomoč smo vam na koncu priložili tudi nekaj uporabnih povezav.


BRUC = ŠTUDENT PRVEGA LETNIKA UNIVERZE

Skeniraj QR kodo

in nadaljuj branje na mobilni napravi


Pogoste kratice

UM – Univerza v Mariboru
FERI – Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
MK – Medijske komunikacije
IMK – Inštitut za medijske komunikacije
TF – Tehniške fakultete


Pogosti izrazi

KOLOKVIJ – manj obsežen izpit oz. predizpit
ECTS – kreditna točka (z njimi so ovrednoteni študijski predmeti)
INDEKS
 – knjižica slušateljev visokih ali višjih šol, v kateri se potrjuje vpis, obisk predavanj, izpiti (sedaj nadomestil portal eŠtudij)
ŠTUDENTSKI BON – Subvencionirana vrednost za študentski obrok pri izbranih ponudnikih
NEGATIVNA OCENA – Med negativne ocene spadajo 1, 2, 3, 4 in 5.
POZITIVNA OCENA – Med pozitivne ocene spadajo 6, 7, 8, 9 in 10.
TUTORJI – Študentje višjih letnikov, ki ti lahko pomagajo s svojimi izkušnjami in informacijami glede študija
MS TEAMS – Programsko orodje podjetja Microsoft, ki ga uporablja osebje in študenti za komunikacijo kot je klepet, spletni sestanki in predavanja
ID ŠTEVILKA – Unikatna številka, ki jo najdeš na študentski izkaznici in v AIPS-u v meniju Listovnik/Osebni podatki
VPISNA ŠTEVILKA – Unikatna številka, ki jo najdeš na potrdilu o vpisu in v AIPS-u v desnem zgornjem kotu
GOVORILNE URE – Čas, ki ga pedagoški delavec nameni tebi v primeru, da imaš kakšna dodatna vprašanja v zvezi z predmetom, snovjo ali izpitom


Študentska identiteta

Ob vpisu na fakultetu boste prejeli svojo študentsko identiteto z geslom, ki si ju skrbno zapomnite. Identiteta bo v obliki ime.priimek@student.um.si. S študentsko identiteto vam bo omogočen dostop do raznih portalov in storitev kot so:


Urnik

Urnik je na voljo na spletni strani FERI. Pomembno je, da ga redno spremljate. Prav tako redno spremljajte oglasno desko FERI, kjer bodo objavljene tudi morebitne odpovedi predavanj ali vaj.


Kako poiskati predavalnico

V prvem koraku si je potrebno zapomniti, da se posamezni objekti na Tehniških fakultetah delijo na stavbe s kraticami: A, B, C, D, D1, D2, E, F, G, G2, G3, H, J1 in J2. Glavna stavba FERI, v kateri se nahaja velika avla, ima oznako G2. Neposredno zraven stavbe G2 je Baroničina hiša z oznako G3.

Primer

Primer za predavalnico z nazivom: G2-P.02 (na urniku se pojavi oznaka G2-P02).

1 Prvi del zapisa vedno definira objekt v katerem se predavalnica nahaja. Oznaka G2 nam pove, da se predavalnica nahaja v glavnem objektu FERI.

2 Drugi del zapisa vedno definira nivo v katerem se predavalnica nahaja. Oznaka P nam pove, da se predavalnica nahaja v pritličju. Zasledimo še lahko npr. K- klet, M – medetaža, N – nadstopje, M – mansarda. Npr. v objektu A se nivoji pojavljajo v obliki številk: 1, 2, 3,… (npr. predavalnica A-304).

3 Zadnji, tretji del zapisa nam pove zaporedno številko predavalnice. V našem primeru je številka predavalnice 02. Pozor: zapis 02 se ne enači z zapisom 2 (npr. G2-P.02 ni enako G2-P.2).

Nekatere predavalnice imajo imena. Npr. predavalnica G2-P.1 ima ime ALFA.
Predavalnica BETA = G2-P.2
Predavalnica GAMA = G2-2N.3
Predavalnica DELTA = G2-2N.4


Toalete

Toalete se nahajajo v vsakem nadstropju G2 in G3 objekta (večinoma blizu stopnišča). Za podrobnejši ogled so na voljo tlorisi dostopni na povezavi: https://feri.um.si/o-nas/lokacija/.


Služba za študentske in študijske zadeve

Služba za študentske in študijske zadeve (tudi referat) se nahaja v avli objekta G2. Tam lahko npr. prevzameš dodatno potrdilo o vpisu, oddaš vpisno dokumentacijo ali zaključno delo ipd.
Povezava: https://feri.um.si/studij/kontakti/.


Pedagoško osebje

Kontaktne informacije zaposlenih na UM FERI so na voljo na spletni strani FERI: https://feri.um.si/aplikacije/kontakti/. Podrobne informacije pa so na voljo na spletni strani UM v imeniku zaposlenih: https://www.um.si/univerza/imenik-zaposlenih/.

Govorilne ure so praviloma razpisane vsak teden. Informacije o terminu govorilnih ur posameznega profesorja najdeš na AIPS-u (levo zgoraj na vrhu menija pred vpisom uporabniškega imena in gesla).


Na tekočem z novicami

Na voljo smo tudi na socialnih omrežjih FacebookInstagramTwitter in YouTube. Za vas redno pripravljamo objave o pomembnih datumih, dogodkih, projektih, prostih delovnih mestih in ostalih uporabnih zadev. Predlagamo, da spremljate tudi objave s strani FERI na družbenem omrežju FacebookIntagram in YouTube.

Redno spremljajte tudi oglasno desko FERI. Tam so objavljene tudi pomembne novice glede spremembe terminov pedagoškega procesa, kot tudi opomniki za pomembne datume.

Ne spreglejte pa tudi zavihka ŠTUDENTI (na naši spletni strani), kjer so na voljo aktualne novice za študente, koristne povezave, dela študentov, obvestila o prostih delovnih mestih in projektih, ter ostale aktualne zadeve.


Tutorji FERI

Namen tutorskega sistema na  FERI je predvsem skrb za razvoj vsakega posameznega študenta od vpisa v študijski program do zaključka študija ter pomoč pri uspešnejšem vključevanju študentov v univerzitetno okolje. Tutorji na naši fakulteti pomagajo študentom pri reševanju splošnih in specifičnih problemov.

Več informacij: http://www.tutorsoum.si/feri/.


Uporabne povezave

Podrobneje na spletni strani FERI

https://feri.um.si/studij/koristne-informacije-za-bruce/
Podrobneje na spletni strani FERI

  Vsa polja so zahtevana

  Back to top
  Piškotki 🍪

  Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

  Google Analytics koda za analitiko.
  Google Fonts.
  Google Maps.
  Vdelani videoposnetki.

  Pogoji zasebnosti

  Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪