Natečaj za najboljši video filmček na temo gospodarstva med mladimi

Natečaj za najboljši video filmček na temo gospodarstva med mladimi

Natečaj za najboljši video filmček na temo gospodarstva med mladimi 1500 1000 Medijske

Dragi študenti, drage študentke! Za ogrevanje v nov semester izkoristite super priložnost in se s kratkim videom potegujte za prenosni računalnik, telefon, slušalke… Poleg nagrad pa si lahko ustvarite super referenco s predvajanjem videa na prireditvi Štajerski gospodarski oskar, dne 18. 10. 2023 v Hotelu Habakuk. Rok za oddajo izdelkov je 9. oktober!

Spodaj so podrobnejše informacije, vedno pa nas lahko kontaktirate za morebitno pomoč in tehnično svetovanje na jani.pavlic@um.si & matevz.pucer@um.si (asistenta MK).

ZADEVA: Štajerska in Celjska gospodarska zbornica v sodelovanju z Inštitutom za medijske komunikacije (FERI, UM) organizirata natečaj za najboljši video filmček na temo gospodarstva med mladimi.

VSEBINE: Vsebine, ki jih lahko prijavite, so različni avdiovizualni produkti (kratki videi, filmi)  na temo gospodarstva in ekonomije v dolžini do ene minute. Poudarek natečaja je na razumevanju in dojemanju gospodarstva s strani mladih. V video izdelkih lahko mladi avtorji opredelijo razumevanje gospodarstva, priložnosti in ovire, ki vidijo pri vključevanju v gospodarstvo ter razumevanje sedanjih in bodočih izzivov na področju gospodarstva. S svojimi vsebinami lahko spodbujate in navdihujete mlade, da se pridružijo svetu podjetništva.

Vsebina  filmov lahko zajema tudi teme, kot so vključevanje mladih v gospodarstvo, potrebne veščine in kompetence, digitalna transformacija in njen vpliv na zaposlovanje mladih, trajnostni razvoj, izobraževanje in usposabljanje za delovanje v gospodarstvu ter druge, ki se zdijo pomembne in relevantne za področje gospodarstva.

KRITERIJI ZA OCENJEVANJE:

Kreativnost: Ocena kreativnosti filma vključuje kreativnost ideje in način predstavitve.

Izvirnost: Izdelek bi moral izstopati po izvirnosti ideje in inovativnem pristopu.

Angažiranost: Dobrodošlo je, da izdelek navdihuje gledalce in spodbuja k ukrepanju ali razmišljanju o izbrani temi.

Izvedba: Vključuje oceno ustrezne tehnične izvedbe. Pomembno je tudi, da uporabljate materiale, za katere imate pravico (pazite pri glasbeni podlagi).

Ustrezna dolžina: Film mora biti ustrezne dolžine, da ujame pozornost gledalca in hkrati predstavi vsebino na najboljši možni način.

Sporočilo: Pomembno je, da film jasno in učinkovito predstavi sporočilo, ki je skladno s temo razpisa. Najboljši izdelki bodo nagrajeni in uporabljeni na dogodku ob podelitvi osrednje nagrade za najuspešnejša podjetja iz širše Štajerske regije, ki jo bosta skupaj podelili Štajerska in Celjska gospodarska zbornica.

FORMAT ZA ODDAJO IZDELKOV:

  • Resolucija: 1920 x 1080, 25 fps
  • Video kodirni standard: H.264
  • Bitna hitrost: 12 Mbps

ODDAJA IZDELKOV: Sodelujoči izdelke naložite na Youtube in pri vidnosti izberejo »unlisted«. Nato povezavo oddate preko obrazca za prijavo na natečaj: https://forms.office.com/e/MrRBNKJGKW

Natečaj in izbor nagrajencev bo vodila strokovna komisija s predstavniki Fakultete ter Štajerske in Celjske gospodarske zbornice.

Rok za oddajo izdelkov: 9. oktober 2023. Na voljo še:

Nekaj možnih izhodišča za video izdelke:

Kako mladi razumejo gospodarstvo? Kakšne priložnosti danes vidijo v gospodarstvu ponujajo? Katere ovire vidijo, pri vključevanju v gospodarstvo? Kaj lahko mladi podjetniki naredijo, da uspejo v poslu? Kako lahko po njihovem mnenju gospodarstvo postane bolj vključujoče za mlade? Kaj menijo mladi, katere so najpomembnejše veščine in kompetence, ki jih potrebujejo, da bi uspeli v gospodarstvu? Kako se lahko mladi vključijo v oblikovanje prihodnosti gospodarstva?

Kako lahko mladi najdejo zaposlitev v različnih panogah in kako lahko sami postanejo podjetniki? Kako lahko mladi prispevajo k rasti in razvoju gospodarstva?

Kako mladi vidijo digitalno prihodnost in kakšen vpliv bo imela na gospodarstvo? Kako se mladi spopadajo z novimi tehnologijami in kako lahko digitalna transformacija spodbuja inovacije in rast v gospodarstvu?

Kako mladi vidijo trajnostni razvoj družbe in kako lahko prispevajo k trajnostnemu razvoju gospodarstva? Kako lahko trajnostno poslovanje spodbuja trajnostni razvoj in kako lahko mladi postanejo gonilna sila za trajnostno prihodnost?

Kako izobraževanje in usposabljanje vplivata na razvoj gospodarstva in kakšen vpliv imata na zaposlitvene možnosti mladih? Kako lahko mladi pridobijo potrebne veščine in znanja za uspešno delovanje v gospodarstvu?

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪