Prva pomoč za bruce

Prva pomoč za bruce

Prva pomoč za bruce 1920 1282 Medijske komunikacije

Prva pomoč za bruce sestavlja nekaj najpogostojših informacij in napotkov, ki jih vsak bruc potrebuje. Za lažje raziskovanje smo priložili tudi nekaj najpogostejših zunanjih povezav.

BRUC = ŠTUDENT PRVEGA LETNIKA UNIVERZE

Pogoste kratice

UM – Univerza v Mariboru
FERI – Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
MK – Medijske komunikacije
IMK – Inštitut za medijske komunikacije
TF – Tehniške fakultete

Pogosti izrazi

KOLOKVIJ – manj obsežen izpit oz. predizpit
INDEKS – knjižica slušateljev visokih ali višjih šol, v kateri se potrjuje vpis, obisk predavanj, izpiti (sedaj nadomestil portal eŠtudij)
ŠTUDENTSKI BON – Subvencionirana vrednost za študentski obrok pri izbranih ponudnikih
NEGATIVNA OCENA – Med negativne ocene spadajo 1, 2, 3, 4 in 5.
POZITIVNA OCENA – Med pozitivne ocene spadajo 6, 7, 8, 9 in 10.
TUTOR – Študentje višjih letnikov, ki ti lahko pomagajo s svojimi izkušnjami in informacijami glede študija

Urnik

Urnik je na voljo na spletni strani FERI. Pomembno je, da urnik redno pregledujete, saj je ta včasih zelo dinamičen.

Kako poiskati predavalnico?

V prvem koraku si je potrebno zapomniti, da se posamezni objekti na Tehniških fakultetah delijo na stavbe s kraticami: A, B, C, D, D1, D2, E, F, G, G2, G3, H, J1 in J2. Glavna stavba FERI, v kateri se nahaja velika avla, ima oznako G2. Neposredno zraven stavbe G2 je Baroničina hiša z oznako G3.

Tloris tehniških fakultet

Primer

Naziv predavalnice: G2-P.02 (na urniku se pojavi oznaka G2-P02)

1 Prvi del zapisa vedno definira objekt v katerem se predavalnica nahaja. Oznaka G2 nam pove, da se predavalnica nahaja v glavnem objektu FERI.

2 Drugi del zapisa vedno definira nivo v katerem se predavalnica nahaja. Oznaka P nam pove, da se predavalnica nahaja v pritličju. Zasledimo še lahko npr. K- klet, M – medetaža, N – nadstopje, M – mansarda. Npr. v objektu A se nivoji pojavljajo v obliki številk: 1, 2, 3,… (npr. predavalnica A-304)

3 Zadnji, tretji del zapisa nam pove zaporedno številko predavalnice. V našem primeru je številka predavalnice 02. Pozor: zapis 02 se ne enači z zapisom 2 (npr. G2-P.02 ni enako G2-P.2).

Nekatere predavalnice imajo imena. Npr. predavalnica G2-P.1 ima ime ALFA.
Predavalnica BETA = G2-P.2
Predavalnica GAMA = G2-2N.3
Predavalnica DELTA = G2-2N.4

Toalete

Toalete se nahajajo v vsakem nadstropju G2 in G3 objekta (večinoma blizu stopnišča). Za podrobnejši ogled so na voljo tlorisi dostopni na povezavi: https://feri.um.si/o-nas/lokacija/

Služba za študentske in študijske zadeve

Služba za študentske in študijske zadeve (tudi referat) se nahaja v avli objekta G2. Tam lahko npr. prevzameš dodatno potrdilo o vpisu, oddaš vpisno dokumentacijo ali zaključno delo ipd.
Povezava: https://feri.um.si/studij/kontakti/

Uradne ure vsak delovni dan med 11. in 13. uro.
Elektronska pošta: referat.feri@um.si.

Na tekočem z novicami

Na voljo smo tudi na socialnih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Za vas redno pripravljamo objave o pomembnih datumih, dogodkih, projektih, prostih delovnih mestih in ostalih uporabnih zadev. Predlagamo, da spremljate tudi objave s strani FERI na družbenem omrežju Facebook, Intagram in YouTube.

Redno spremljajte tudi oglasno desko FERI. Tam so objavljene tudi pomembne novice glede spremembe terminov pedagoškega procesa, kot tudi opomniki za pomembne datume.

Ne spreglejte pa tudi zavihka ŠTUDENTI, kjer so na voljo aktualne novice za študente, koristne povezave, dela študentov, obvestila o prostih delovnih mestih in projektih, ter ostale aktualne zadeve.

Tutorji FERI

Tutotji

Namen tutorskega sistema na  FERI je predvsem skrb za razvoj vsakega posameznega študenta od vpisa v študijski program do zaključka študija ter pomoč pri uspešnejšem vključevanju študentov v univerzitetno okolje. Tutorji na naši fakulteti pomagajo študentom pri reševanju splošnih in specifičnih problemov.

Več informacij: http://www.tutorsoum.si/feri/

Uporabno

FERI
Urnik
Katalog študijskih programov in učnih enot
Študentska prehrana
Moja UM
Univerzitetna knjižnica
Knjižnica tehniških fakultet
KMŠ – Klub Mariborskih študentov
Aplikacija Leksi
Printbox na FERI
IT storitve za študente
ŠOUM – Študentska organizacija Univerze v Mariboru

Vsa polja so zahtevana

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪