Projekt Green Touch: Povezovanje z naravo za boljše psihološko in blagostanje študentov in akademskega osebja

Projekt Green Touch: Povezovanje z naravo za boljše psihološko in blagostanje študentov in akademskega osebja

Projekt Green Touch: Povezovanje z naravo za boljše psihološko in blagostanje študentov in akademskega osebja 1500 1000 Mitja

Pretekli teden je potekal prvi sestanek mednarodnega triletnega projekta GreenTouch (Erasmus+), ki ga partnersko na naši univerzi vodi doc. dr. Ines Kožuh. Projekt se ukvarja z izboljšanjem psihološkega blagostanja študentov in akademskega osebja v visokem šolstvu s pomočjo povezovanja z naravo.

Vloga UM FERI je načrtovanje in razvoj prototipa spletnega tečaja EcoMind, ki ga bo preizkusilo več kot 2000 študentov ter akademskega osebja iz celotne Evrope. Projekt koordinira Univerza Riga Stradins (Litva), partnerja pa sta ob Univerzi v Mariboru še FOREHUB LDA (Portugalska) in Ciprska tehnološka univerza (Ciper).  

Cilj projekta je spodbujanje transdisciplinarnega sodelovanja univerz ter razvoj inovativnih rešitev, ki temeljijo na eko miselnosti (EcoMind). Raziskave namreč kažejo, da ozaveščenost študentov o trajnostnem razvoju pozitivno vpliva na njihovo psihološko počutje. S tem projektom želijo sodelujoči spodbuditi spremembo razmišljanja, s čimer bi ustvarili bolj odporno in trajnostno prihodnost. 

Osrednja rešitev projekta bo spletni tečaj EcoMind, ki ga bo preizkusilo več kot 2000 študentov ter akademskega osebja iz celotne Evrope. Organizirana bodo tudi usposabljanja pedagoškega osebja v obliki dogodkov v naravi. 

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪