Filmski večer študentskih filmov v Kino Union Celje

Predvajani filmi: Čakalnica (2022), Dostava (2023) in Omrežje (2024)

Filmski večer študentskih filmov v Kino Union Celje

Filmski večer študentskih filmov v Kino Union Celje 1000 1500 Mitja
Retorspektiva študentskih filmo - medijske, FERI UM

Minuli četrtek, 18. aprila 2024, so v celjskem Kinu Union v organizaciji Društva za ustvarjalnost Filter pripravili projekcije kratkih igranih filmov študentov in študentk medijskih komunikacij. Skupaj že celovečerno kino izkušnjo so sestavili pozdravni nagovori, projekcije treh filmov treh generacij magistrskih študentov Medijskih komunikacij in pogovor z ustvarjalci.  

Uvodoma je programski vodja Kina Union Samo Seničar na kratko predstavil zgodovino art kina v Celju, občinstvo sta pozdravila dekan FERI prof. dr. Gorazd Štumberger in doc. dr. Uroš Zavodnik, dogodek pa je povezoval mag. Peter Čakš. Kot prvi je bil prikazan film Čakalnica (2022), sledil je film Dostava (2023) in nato Omrežje (2024), tri vsebinsko in produkcijsko zelo različne filme treh generacij magistrskih študentov Medijskih komunikacij. Dogodka so se udeležili tudi članice in člani ustvarjalnih ekip vseh treh filmov, ki so po projekcijah in bučnem aplavzu spregovorili o izkušnji snemanja filma v okviru študija, o izzivih in pridobljenih znanjih ter veščinah, podelili so tudi nekaj anekdot. »Misija« snemanja kratkega filma pri predmetu Praktikum: Produkcija za medije nekaterim študentom predstavlja odskočno desko v svet filmske ali video produkcije, drugim je neprecenljiva izkušnja ustvarjanja in medsebojnega povezovanja, tretjim pa je kratki film odličen zaključek študija Medijskih komunikacij. 

Projekcije so bile odlično obiskane, vladalo je sproščeno vzdušje, velika zahvala gre organizatorjem dogodka iz Kina Union in FERI za podporo filmskemu projektu. 

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪