Film v Minoritih: Pošvedrani klavir

22. april 2023, ob 19:00 @ Lutkovno gledališče Maribor

Film v Minoritih: Pošvedrani klavir

Film v Minoritih: Pošvedrani klavir 1920 1005 Mitja

Film

Pošvedrani klavir

Miha Vipotnik / Slovenija / 2022 / 86′ / slovenščina

Filmu sledi pogovor s filmsko ekipo. Z nami bosta igralca Petja Labović in Timon Šturbej.

Pošvedrani klavir je filmsko glasbena povest, ki s pomočjo dokumentarno igranih in animiranih filmskih delov pripoveduje zgodbo o starem zapuščenem klavirju Bösendorfer model 225 v studiu radia Slovenija.
Izhodišča za zgodbe v filmu o klavirju so resnična, zgodovinsko utemeljena iz pisnih izročil in dokumentov. Dopolnjena so z izjavami in sklicevanjem na dve slovenski literarni predlogi. Pripovedna vez med vsem tem pa je plod domišljij in ustvarjalnega zanosa avtorjev.
Po projekciji sledi pogovor s filmsko ekipo. Z nami bodo Miha Vipotnik (režija in scenarij), Ciril Horjak (avtor stripa in igralec / nastopajoči), Kristina Čudina (asistentka režije).

2 vstopnici za ceno ene

ugodnost za študente medijskih komunikacij — Za koriščenje ugodnosti na blagajni pokažite to objavo in študentsko izkaznico

Več o dogodku

https://www.facebook.com/events/2118727015184325/
Več o dogodku
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪