TRISAT-R že pripravljen na polet v Francoski Gvajani

TRISAT-R že pripravljen na polet v Francoski Gvajani

TRISAT-R že pripravljen na polet v Francoski Gvajani 1920 1080 Medijske

Izstrelitev drugega satelita TRISAT-R, ki je plod dela in znanja Univerze v Mariboru, se bo zgodila 13. julija 2022 ob 13.13. Neposredni prenos izstrelitve bo mogoče spremljati na ESA WEB TV.

Nov slovenski satelit TRISAT-R je institucionalna demonstracijska misija, ki jo kot primarni izvajalec izvaja Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru po pogodbi z ESA in v sodelovanju s CERN in s slovenskim podjetjem SkyLabs. Gre za izjemno rizično misijo v osrčje ionosfere v srednjih Zemljinih orbitah na višini 6000 km oziroma za misijo v okolje z izjemno povišanim ionizirajočim sevanjem. Zaradi zelo visoke stopnje sevanja je predvidena življenjska doba satelita TRISAT-R približno 2 leti, ob tem pa sam riziko misije povečujejo tudi dodatni faktorji, kot so uspešnost radijske komunikacije na izjemni razdalji z zelo majhnim objektom v vesolju in uspešnost prvega poleta nosilne rakete VEGA-C.

Neposredni prenos izstrelitve

Danes, 13. julija 2022, je ob 13.13 načrtovana izstrelitev rakete Vega-C iz Francoske Gvajane. Na ESA WEB TV bo mogoče spremljati neposredni prenos izstrelitve.

Do izstrelitve še:

Preberi več

na https://www.um.si/objava/trisat-r-ze-pripravljen-na-polet-v-francoski-gvajani/
Preberi več
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪