Premiera filma Čakalnica napolnila kinodvorano

Premiera filma Čakalnica napolnila kinodvorano

Premiera filma Čakalnica napolnila kinodvorano 1920 1279 Medijske

Magistrski študentje in študentke drugega letnika Medijskih komunikacij so zimski semester zaključili udarno. Minuli petek, 21. januarja 2022, je v Mariboxu namreč potekala premiera njihovega kratkometražnega filma Čakalnica, ki je nastal v okviru dveh predmetov.
Na Čakalnico je pred dvorano 7 v Mariboxu čakala nepregledna kolona zainteresiranih, ki so, upoštevajoč trenutne razmere, izjemno hitro zapolnili sedišča. Občinstvo je projekcijo pospremilo z bučnim aplavzom, sledile so čestitke, pohvale in drugi izkazi ponosa na prijatelje, znance, sošolce, nekdanje učence ali sorodnike.

Kratki igrani film Čakalnica je produkt dveh predmetov, in sicer Režija in predprodukcija ter Praktikum: Produkcija za medije. Izvirno zgodbo Tomija Perše, nastalo v 1. letniku magistrskega študija, so študenti in študentke v 2. letniku adaptirali, si razdelili vloge ter v treh in pol snemalnih dnevih posneli vse za 12-minutni film. Pod režijo se je podpisal Miha Horvat, producentka je bila Atena Bošnjak, asistentka režije Anamarija Nađ, snemalec in direktor fotografije Gašper Pristovnik, pomočnik snemalca in osvetljevalec Nejc Vehovec, snemalka zvoka Tjaša Brglez, montažer Klemen Sajko, montažer zvoka Žan Kapun, grafična oblikovalka Daša Šeruga, koloristka in fotografinja Anamarija Valentina Dajnko, za scenografijo, kostumografijo in masko je poskrbela Tia Maria Tertinek. Poleg Luke Potpare in Katarine Žilavec, so v filmu igrali še Igor Sedlarević, Nina Bajzek in Uroš Zavodnik.

Pred projekcijo filma so zbrane nagovorili profesor dr. Uroš Zavodnik in asistenta Jani Pavlič ter Matevž Pucer. Poudarili so vnemo, zagnanost in predanost produkcijske ekipe študentov ter pohvalili odlične odnose, ki so jih med procesom vzpostavili ne samo med sabo, ampak tudi z igralsko zasedbo in mentorji.

Po premieri je sledil še pogovor z ustvarjalci filma, in sicer režiserjem Miho Horvatom, producenttko Ateno Bošnjak in glavnima igralcema Katarino Žilavec in Lukom Potparo. Ti so z zbranimi delili anekdote in vtise s snemanja, govorili pa to tudi o načrtih za prihodnost. Kratki igrani film Čakalnica bodo prijavili na številne slovenske in tudi mednarodne filmske festivale, obetajo se projekcije v živo in na spletu.

Občutke po premieri je režiser filma Miha Horvat strnil tako: »Super, fenomenalno! Odziv publike je bil boljši od pričakovanj. Smo ponosni, srečni in veseli.« Producentka Atena Bošnjak pa upa, da se še kdaj srečamo na velikih ekranih in da bo ta ekipa še kdaj sodelovala. Na premieri je film prvič videl tudi Luka Potpara, ki je v filmu odigral protagonista Viktorja: »Filma nisem želel prej pogledati pred tem, tako da sem danes res užival. V spominu mi bo ostalo tudi sodelovanje s tako povezano in delujočo ekipo, v največje veselje je delati s takimi ljudmi.«

Ekipa načrtuje predvajanje filma tudi na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko; za vse podrobnosti spremljajte spletno stran FERI in družbena omrežja (FacebookInstagram) Medijskih komunikacij.

Več foto utrinkov sledi kmalu.

Avtorica prispevka: Pia Prebevšek

Ogled napovednika

Ogled napovednika
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪