Wom@rts predstavlja Meet the Masters: Rafaela Dražić

ponedeljek, 6. december 2021, 11.00-13.00 @ Zoom, Facebook, YouTube

Wom@rts predstavlja Meet the Masters: Rafaela Dražić

Wom@rts predstavlja Meet the Masters: Rafaela Dražić 2048 1152 Medijske

PREDAVANJE GRAFIČNE OBLIKOVALKE RAFAELE DRAŽIĆ
Ponedeljek, 6. december 2021, 11.00-13.00 / Zoom, Facebook, YouTube

Predava: Rafaela Dražić, oblikovalka vizualnih komunikacij
Pogovor vodi: Matej Koren, predavatelj vizualnih komunikacij na Univerzi v Mariboru

Prijava na brezplačni spletni dogodek tukaj. Prenos v živo bo potekal na Facebooku in YouTubu.

Rafaela Dražić je večkrat nagrajena oblikovalka vizualnih komunikacij iz Splita. Prepoznana je predvsem po svojem delu za mednarodne kulturne institucije – Gallery Storefront, New York; Galerija Calvert 22, London; Muzej moderne umetnosti, Varšava; Muzej sodobne umetnosti, Zagreb; Camera Austria, Gradec; Beneški arhitekturni bienale; Nottingham Contemporary Museum; Onomatopee, Eindhoven idr. Na »mojstrskem predavanju« oz. Zoom pogovoru, s katerim zaključujemo program mednarodnega projekta Wom@arts, bo predstavila svojo prakso ter odgovarjala na vprašanja o svojem delu.

Rafaela Dražić grafično oblikovanje uporablja kot orodje za ustvarjanje in širjenje vsebin kulturnih institucij in nevladnih organizacij, pri tem pa dela tudi na lastnih projektih. Doktorirala je na Univerzi za likovno umetnost v Varšavi, kjer je tudi poučevala (2009–2012) in diplomirala na Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij Univerze v Splitu (2007–2009). Svoje projekte je mdr. predstavljala na razstavah na: Akademiji Jan van Eyck, Nizozemska; KW, Berlin; Center za vizualno introspekcijo, Bukarešta; Hamburger Bahnhof, Berlin; Galerija Foksal, Varšava; In Between Gallery, London idr. Rafaela Dražič je tudi avtorica vizualne podobe Trienala umetnost in okolje EKO 8, ki ga je UGM organizirala poleti 2021 v nekdanji tovarni MTT. Grafična podoba trienala EKO 8 gradi na arhivskem materialu in sodobnih podobah, na retro estetiki in aktualni formi komunikacije.

Pogovor z avtorico bo vodil grafični oblikovalec Matej Koren, predavatelj vizualnih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in art direktor Matej Koren Studia.

Ogled izvorne objave

na http://www.ugm.si/dogodki/womrts-masterclass-predstavlja-rafaela-drazic-4546/
Ogled izvorne objave
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪