Omizje: 99 let BBC – nauki za druge

Omizje: 99 let BBC – nauki za druge

Omizje: 99 let BBC – nauki za druge 1500 843 Medijske

Vabljeni k ogledu zanimive oddaje o BBC-ju, kjer je s svojim poznavanjem delovanja in specifike ene najuglednejših medijskih hiš na svetu sodelovala tudi predstojnica Inštituta za medijske komunikacije FERI izr. prof. dr. Suzana Žilič Fišer.

Novembra 1922 je britanska javna radiotelevizija BBC začela oddajati prvi redni vsakodnevni radijski program, zato lahko rečemo, da ima ta pramati vseh javnih radiotelevizij v Evropi 99 let. Pred 85-imi leti je BBC začela oddajati prvi televizijski program v takratni visoki resoluciji, leto pozneje so opravili prvi neposredni televizijski prenos kronanja kralja Jurija VI., očeta današnje kraljice Elizabete II. Od takrat, zlasti pa po Drugi svetovni vojni si celotna Evropa zastavlja vprašanje, zakaj in v kakšni obliki potrebujemo javno radiotelevizijo?

Ogled videa

na https://365.rtvslo.si/arhiv/omizje-tv-maribor/174825337
Ogled videa
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪