Matej Koren prejemnik nagrade AIGA

Matej Koren prejemnik nagrade AIGA

Matej Koren prejemnik nagrade AIGA 3842 2162 Medijske

Doc. Matej Koren je prejel prestižno mednarodno nagrado ene največjih inštitucij za oblikovanje AIGA (The professional association for design) iz New Yorka. Nagrada prikazuje in priznava oblikovalsko odličnost nagrajencev, ki so jih izbrali cenjeni žiranti. Med nagrajenci je tako pristal v družbi največjih imen oblikovanja kot je Paula Scher in Pentagram.

AIGA, strokovno združenje za oblikovanje, je objavilo rezultate tekmovanja: 50 knjig | 50 naslovnic 2020. Na tekmovanje je prispelo 696 prispevkov za oblikovanje knjig in naslovnic iz 36 držav.

Med prejemniki nagrade je tudi naš predavatelj doc. Matej Koren. Nagrado je prejel za knjigo “To See Our Common/Place”, ki jo je objavila Umetnostna galerija Maribor.“Tipografski pristop v knjigi je odličen. Z uporabo in razbijanjem osnovne mrežne strukture v celotni knjigi obstaja stopnja nepredvidljivosti, ki je osvežujoča pri vsakem obračanju strani,” je povedala člaica komisije, Kelly Walters. Fotografije in opis dela so dostopni na spletni strani AIGA.

Gre za prestižno mednarodno nagrado ene največjih inštitucij za oblikovanje AIGA (The professional association for design) iz New Yorka. Med nagrajenci je tako pristal v družbi največjih imen oblikovanja kot je Paula Scher in Pentagram.

Vse zmagovalce tekmovanja 50 knjig | 50 naslovnic 2020 si lahko ogledate v galeriji zmagovalcev AIGA.

Ogled vseh zmagovalnih del

na https://50books50covers.secure-platform.com/a/gallery?roundId=159
Ogled vseh zmagovalnih del
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪