Drugo mesto na fotografskem natečaju kLAK

Drugo mesto na fotografskem natečaju kLAK

Drugo mesto na fotografskem natečaju kLAK 1500 1000 Medijske

Laški akademski klub je že sedemnajstič razpisal tradicionalni fotografski natečaj kLAK. Tema letošnjega natečaja je bila Maske.

Naš svet je trenutno odet v maske raznih materialov. Če smo še pred dobrim letom dni svobodno kazali kožo svojega obraza, temu zdaj ni več tako. A maska ne ponazarja nujno zgolj oprijemljivega tekstila, ki zakriva polovico obraza, temveč se z njo izraža tudi del kulture ali tradicije, nadeti si masko pa lahko predstavlja transformacijsko izkušnjo. Ljudje s svojim egoističnim pristopom do našega planeta tudi naravo postopoma pokrivamo z večplastnim slojem zgradb, cest in smeti ter na ta način kalimo njen pristen izgled in dušimo njeno dihanje. Ljudje pa lahko masko nosimo brez da si sploh karkoli nadenemo; maska je lahko le podoba, ki jo predstavljamo svetu, da (se) skrijemo (pred) svojo resnico. Isto masko pa radi nadenemo tudi drugim ljudem in jih posledično vidimo v svoji barvni paleti ter doživljamo na svoj oseben, subjektiven način.

Skupno so prejeli preko 30 fotografij na temo MASKE. Strokovno žirijo so zastopali Žiga Gričnik (fotograf, Društvo fotografov Svit), Nika Damjanovič (diplomirala iz umetnostne zgodovine in primerjalne književnosti), Matjaž Očko (M2O, House of M2O) in Rok Deželak (fotograf, RD2 Photography).

Zmagovalci posameznih fotografij:

  1. mesto: Ana Papuga
  2. mesto: Anamarija Valentina Dajnko (študentka magistrskega programa Medijske komunikacije)
  3. mesto: Andraž Kovačec

Iskreno čestitamo!

2. mesto: Anamarija Valentina Dajnko

Ogled izvorne novice

na http://drustvo-lak.si/znani-so-zmagovalci-17-fotografskega-natecaja-klak/
Ogled izvorne novice
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪