Tečaj mehkih veščin

Tečaj mehkih veščin

Tečaj mehkih veščin 1280 807 Medijske

Univerza v Mariboru vabi vse študente doktorskih študijskih programov k sodelovanju v spletnem tečaju mehkih veščin, ki se prične oktobra 2020.

Mehke veščine so namreč izjemno pomembne, saj nam omogočajo, da:

izboljšamo svojo interakcijo z drugimi (v zasebnem in profesionalnemokolju),

bolje izrazimo lastne želje in potrebe,

izboljšamo svojo zaposljivost, saj so sodobna delovna okolja osnovana na teh veščinah ter

učinkoviteje delamo s strankami in poslovnimi partnerji.

Potreba po mehkih veščinah je največja pri tistih, ki se želijo zaposliti v industriji, saj delodajalci pričakujejo visoko raven določenih veščin. Najpogosteje namreč navajajo potrebe po delavcih, ki so odlični v komunikaciji, organizaciji, skupinskem delu, kritičnem mišljenju, kreativnosti in prilagodljivosti.

V sklopu projekta Erasmus+ projekta OUTDOC, v katerem sodeluje tudi Univerza v Mariboru, bo organizirano spletno izobraževanje o mehkih veščinah, ob tem pa se lahko udeležite tudi številnih dodatnih aktivnosti, ki so namenjene predstavitvi praktične perspektive o veščinah. Te aktivnosti bodo potekale delno v spletno različici in delno v živo, odvisno od razmer, vodili pa jih bodo strokovnjaki z več področij.

Z raziskavo med delodajalci v vzhajajočih sektorjih smo izbrali deset najbolj iskanih mehkih veščin, ki bodo predstavljene v tem tečaju. Te veščine so:

Motivacija in pobuda

Organizacija dela

Odgovornost

Fleksibilnost in prilagodljivost

Ustna komunikacija

Pisna komunikacija

Kreativnost v profesionalnem okolju

Skupinsko delo

Reševanje konfliktov in sprejemanje odločitev

Profesionalna etika

Spletni tečaj je namenjen vsem doktorskim študentom, ki se želijo zaposliti v vzhajajočih sektorjih industrije in je povsem brezplačen. Trajal bo 10 tednov, pričel pa se bo v sredini oktobra 2020. Tečaj bo potekal v slovenščini in angleščini, kar izberete ob vpisu, nekatere vsebine z mednarodnimi strokovnjaki pa bodo potekale samo v angleščini.

Poleg tečaja bodo potekale tudi dodatne aktivnosti, v katerih bo predstavljena praktična perspektiva o veščinah, pričakovanja delodajalcev, oblikovali pa boste lahko tudi svoje karierne cilje. Udeležba na teh aktivnostih bo prav tako brezplačna.

Mentoriranje v živo s slovenskimi delodajalci

Spletno mentoriranje s strokovnjaki iz različnih sektorjev

Sestanki v živo s trenerji

Sestanki v živo s trenerji

Obisk podjetij iz vzhajajočih sektorjev

Prihodnje leto bo za manjše število sodelujočih mogoča tudi mobilnost v izbranih podjetjih:

  • IDimás Gestión (Španija)
  • Surovina (Slovenija)
  • ITQ GmbH (Nemčija)
  • Brandweb Design (Romunija)

Drugi projektni partnerji:

  • Univerza v Salamanci (Španija) – koordinatorji projekta
  • Univerza v Mariboru (Slovenija)
  • Univerza Friedrich-Alexander Erlangen-Nürnberg (Nemčija)
  • Univerza Alexandru Ioan Cuza Iasi (Romunija)

Prijavite se lahko preko e-pošte:

irena.lovrencic@um.si
Prijavite se lahko preko e-pošte:

O projektu

Projekt OUTDOC je nastal zaradi problematike mladih doktorandov, ki se soočajo s težavami pri zaposlovanju v podjetjih, obenem pa trg dela kaže povečane  potrebe po visoko specializiranem osebju. To je posledica tehnološkega razvoja, ki bo v prihodnjih letih še hitrejši. Zaradi tega se je Evropska unija odločila, da si bo prizadevala za širši dostop do visokega šolstva. Skupna želja je namreč imeti državljane, ki bodo visoko izobraženi in delovno mobilni med državami članicami. Visoko šolstvo ima sicer pomembno mesto v družbenem razvoju zaradi raziskovalnega dela in inovacij. Projekt OUTDOC je tako nastal kot skupna vizija za izboljšanje evropskih visokošolskih ustanov in zaposlovanje doktorandov.
Spletna stran projekta: https://outdoc.usal.es/

Podpora Evropske komisije za pripravo te publikacije ne predstavlja podpore vsebini, ki odraža samo avtorjev stališča, zato Komisija ne more biti odgovorna za kakršno koli uporabo informacij, ki jih vsebuje.

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪