Podhod K18

Projekt

O podhodu

Na Koroški cesti 18 v Mariboru

Naši študentje so s pomočjo znanja na področju STE(A)M in v sodelovanju z Ustanovo Fundacijo Sonda in MKC Maribor ter konS – platformo za sodobno raziskovalno umetnost pristopili k izvedbi t.i. vizualne revitalizacije objekta oz. urbanega prostora »podhod K18«.

Velikokrat se osredotočamo na novogradnje in pozabimo na stare stavbe. Podhod na Koroški 18 je eden izmed »pozabljenih« in želimo, da ga mimoidoči vidijo, spoznajo in zaznajo na svojevrstni način. Ljudje smo namreč zelo zanimiva bitja, ki koordiniramo svoje življenje tudi glede na čutila. Poznamo čutila v koži (tip), čutilo za okus, voh, vid in sluh ter ravnotežje. V bistvu so čutila naš stik z zunanjim svetom in jih velikokrat jemljemo za samoumevne.

Avtorji: Atena Bošnjak, Aleks Bauman, Anja Petrovič, Danaja Zavec, Gaja Krajnc, Gašper Kobale, Janja Zadravec, Lana Stepišnik, Kristina Žižek, Veronika Poštrak
Mentorica: dipl. etn. Miha Horvat mag. art, doc. dr. Katja Udir Mišič
Foto: Sven Pušnik

2022

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪