Sestanek konzorcija projekta ARACNE

Oživitev in oblikovanje “Evropske svilne poti"

Sestanek konzorcija projekta ARACNE

Sestanek konzorcija projekta ARACNE 2560 1707 Medijske

Univerza v Mariboru in Centro di Ricerca per I`Agricoltura e Ambiente (CREA-AA, Italija) sta organizirala tridnevno srečanje konzorcija mednarodnega projekta ARACNE, ki je potekalo od 19.2. 2024 do 21.2.2024 na dveh lokacijah Univerze v Mariboru (Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede in Fakulteta za strojništvo in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko).

Projekt ARACNE

Evropski projekt, ki si prizadeva za oživitev in oblikovanje “Evropske svilne poti” kot ekosistema, ki povezuje tekstilne materiale, zgodovino, sociologijo, kulturo in umetnost svile.

ARACNE LOGO

Tridnevno srečanje, ki je potekalo na Univerzi v Mariboru, kjer so sodelovali partnerji iz različnih držav in področij, da bi razpravljali o napredku in načrtih projekta.

Tradicionalna dejavnost, ki izvira iz Azije in se je razširila v Evropo, kjer je imela pomembno vlogo pri razvoju trgovine, kulture in dediščine. Po obdobju upada se svilogojstvo ponovno vzpostavlja v nekaterih evropskih regijah.

Cilji in koristi

Projekt ARACNE želi oblikovati evropsko svilo kot nišni produkt lokalnega pomena, ki temelji na krožnem gospodarstvu, sonaravnem kmetijstvu, avtohtonih vrednotah, ter umetniških in kulturnih dejavnostih. S tem se bo spodbujal inovacijski ekosistem, ki bo prispeval k gospodarskemu in družbenemu razvoju.

Uradna stran projekta

https://aracneproject.eu/
Uradna stran projekta
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪