Razstava italijanske umetnice Martine Fontana

od 19. do 21. februarja 2024

Razstava italijanske umetnice Martine Fontana

Razstava italijanske umetnice Martine Fontana 1500 1125 Medijske

V okviru projekta Obzorje ARACNE (https://aracneproject.eu/) z naslovom “Spodbujanje pomena umetnosti in kulturne dediščine svile na nacionalni in evropski ravni” (“Advocating the Role of Silk Art and Cultural Heritage at National and European Scale”) organizirata Univerza v Mariboru in Centro di Ricerca per l’Agricoltura e Ambiente (CREA-AA, Italija) tridnevno srečanje konzorcija. Srečanje bo potekalo na Univerzi v Mariboru od 19. do 21. februarja 2024.

V ta namen vas v torek, 20. februarja, med 9. in 15.30 uro vabimo na Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede na ogled razstave in kataloga “Sviloprejke – Zgodovina, Kultura, Tradicija in Znanost” (“Silkworms – History, Culture, Traditions and Science”), ki je bil izdan ob stoletnici postavitve temeljnega kamna Svilogojskega inštituta v Padovi (1923 – 2023).

Kot vabljena gostja razstave bo italijanska umetnica Martina Fontana ob 14. uri v predavalnici Auditorium Magnum predstavila svoj projekt “1262”.

 

Razstava bo vključevala tudi umetniške izdelke in fotografsko gradivo konzorcija Aracne, ki zajemajo različna dela, povezana s svilarsko potjo partnerskih držav ARACNE. Predstavljena bodo tudi dela slovenskih avtoric in avtorjev Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje Fakultete za strojništvo UM, Srednje šole za oblikovanje Maribor ter Klekljarskega društva Ljubljana in članic klekljarskih skupin iz Ljubljane vključujoč kokone in svileno nit slovenskih rejcev sviloprejk.
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na dogodku, kjer se prepletajo umetnost, znanost in bogata kulturna dediščina svile.

Priponke

JPG • 0,63 MB

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪