Znani zmagovalci Kreakcije 2024

Foto: Blekač Erika, Krsteski Kiril, Cvetko Mitja

Znani zmagovalci Kreakcije 2024

Znani zmagovalci Kreakcije 2024 1500 1000 Medijske

Za nami je že četrti uspešno zaključen projekt Kreakcija, ki poteka v sklopu predmeta Odnosi z javnostmi pod mentorstvom doc. dr. Tine Tomažič, v sodelovanju s Policijsko upravo Maribor in Slovenskim društvom za odnose z javnostmi.

V okviru projekta so morali študenti pripraviti komunikacijske projekte, s katerimi so naslovili katero od perečih področij, povezanih z mladimi in varnostjo, kot so prometna varnost, zaščitni ukrepi pred vlomilci, medvrstniško nasilje, boj proti korupciji in interes za delo mladih v policiji.

KREAKCIJA

družbeno odgovorna in kreativna akcija

V žiriji sodelovali medijski in komunikacijski strokovnjaki

Komisija je med 15 sodelujočimi komunikacijskimi kampanjami izbrala tri najboljše in jih razglasila na današnji novinarski konferenci. Žirijo so sestavljali dr. Dejan Verčič, profesor in vodja Centra za marketing in odnose z javnostmi na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, dr. Tina Tomažič, profesorica na Inštitutu za medijske komunikacije FERI, in Martin Bajželj, strokovnjak za komuniciranje na Statističnem uradu RS in obenem podpredsednik Slovenskega društva za odnose z javnostmi.

doc. dr. Tina Tomažič

z Inštituta za medijske komunikacije FERI, prav tako soavtorica projekta, je dodala, da je projekt študentom predstavljal velik izziv, po drugi strani pa jim je prinesel ogromno dragocenih izkušenj in praktičnega znanja, kar je velika popotnica za njihovo nadaljnjo poklicno in študijsko pot.

Tina Tomažič - Medijske komunikacije (UM FERI)
red. prof. dr. Suzana Žilič Fišer

predstojnica Inštituta za medijske komunikacije, je študente ob tej priložnosti nagovorila in med drugim povedala: “Zelo vesela sem, ko so naši študenti vključeni v projekt, posebna zahvala gre mariborski policiji, ki prepoznava kompetence naših študentov smeri Medijske komunikacije, ki v različnih obdobjih izkazujejo kreativnost in tehnične veščine. Zagotovo je to nekaj, kar lahko služi pri konkretnih projektih in odpira vrata v dinamični svet komuniciranja.”

Suzana Žilič Fišer - Medijske komunikacije (UM FERI)

In najboljši projekti so…

1. mesto: Življenje ni igra

Avtorji: Kristina Žižek, Jure Šadl, Sven Pušnik

Projekt treh študentov je prepričal s svojo dinamiko in napetostjo. Življenje ni igra. Ne klikaj, ko voziš, je sporočilo, ki jasno pove, da je lahko vsak klik med vožnjo usoden. To si lahko privoščimo samo v virtualnem svetu.

Avtorji najbolje ocenjenega projekta so povedali: “Za začetek bi se radi zahvalili našim mentorjem, in sicer dr. Tini Tomažič in asistentki Ireni, prav tako pa predstavnici za odnose z javnostmi iz PU Maribor, Aniti Kovačič Čelofiga. S svojim projektom smo želeli opozoriti na problematiko uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Menimo, da je to neka tema, ki jo je treba vedno znova osvetliti, saj prihaja do tega, da se to čedalje večkrat ponavlja. Seveda so velike posledice ob vsaki distrakciji med vožnjo.”

2. mesto: Naj ostane samo nočna mora

Avtorji: Anastasija Josifovska, Katarina Mudrić, Kiril Krstevski

Avtorji opozarjajo na problematiko rabe mobilnih telefonov med vožnjo s sloganom Naj ostane samo nočna mora – telefon izklopi, varnost vklopi! Ekipa je komisijo prepričala z jasno zasnovanim pojasnilom, hkrati pa je zapisana ideja kar najbolje prelita v produkcijski del naloge.

3. mesto: Modri heroji

Avtorji: Zala Meklav, Maša Škrbić

Odlično izpeljan produkcijski del in drugačen, bolj umetniški pristop sta avtoricama prinesla tretje mesto. S sloganom Postani heroj, pridruži se modri ekipi pozivata mlade, naj se pridružijo ekipi junakov v modrem ter razmišljajo o vlogi policista kot nekoga, ki lahko spreminja svet.


Iskrene čestitke vsem zmagovalcem!

Izvorna novica

https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-pu-maribor/120847-razglasili-tri-najboljse-komunikacijske-kampanje-studentov-sodelujocih-v-letosnjem-projektu-kreakcija
Izvorna novica
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪