Inavguralno predavanje dr. Suzane Žilič Žišer

Suzana Žilič Fišer - inavguralno predavanje UM FERI

Inavguralno predavanje dr. Suzane Žilič Žišer

Inavguralno predavanje dr. Suzane Žilič Žišer 1500 1000 Medijske

Dr. Suzana Žilič Fišer, predstojnica Inštituta za medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, je v dvorani Antona Trstenjaka na rektoratu včeraj, 4. 1. 2024, izvedla inavguralno predavanje ob izvolitvi v naziv redne profesorice.

NASLOV PREDAVANJA

Neizmerljiva moč medijskih vsebin: sodobni izzivi in poslanstvo medijev v digitalnem okolju
Suzana Žilič Fišer - Medijske komunikacije (UM FERI)

Osrednja beseda inavguralnega predavanja Dr. Suzane Žilič Fišer je tekla o sodobnih, digitalnih medijskih izzivih. Poudarila je odgovornost v javnem prostoru pri uporabi besed, opozorila na zaupanja v novinarstvo ter izpostavila ključne vrednote tradicionalnih medijev – verodostojnost, kredibilnost in relevantnost. Izrazila je skrb glede vpliva družbenih medijev na polarizacijo družbe ter opozorila, da uporaba družbenih omrežij ne nujno izboljša kakovosti informacij. Razpravljala je tudi o pasteh in priložnostih digitalizacije medijskega prostora ter poudarila potrebo po regulaciji in odgovornosti v medijskem delovanju, vključno z medijsko pismenostjo in finančno podporo za kakovostno novinarstvo. Vidi digitalizacijo kot priložnost za revitalizacijo RTV, pod pogojem, da ohranja standarde verodostojnosti in profesionalizma.

Na izvolitev smo še posebej ponosni na našo predstojnico inštituta, saj je postala prva redna profesorica področja medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Več si lahko preberete na spletnem portalu častnika Večer.

Foto utrinki

FOTO

Atena Bošnjak

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪