Na FERI potekala delavnica izdelovanja majhnih videoiger

Foto: Isidora Večičković

Na FERI potekala delavnica izdelovanja majhnih videoiger

Na FERI potekala delavnica izdelovanja majhnih videoiger 1500 1001 Medijske

V prejšnjem tednu je na FERI potekala delavnica Izdelovanje majhnih videoiger, ki smo jo na Inštitutu za medijske komunikacije izvedli skupaj z ekipo Kluba mariborskih študentov (KMŠ).

Kako zahtevno je ustvariti svojo videoigro?

Na delavnici so se udeleženci spoznali s preprostim orodjem Bitsy, ki omogoča skozi enostaven in zabaven način ustvariti popolnoma unikatno igro. Za uvod je Brin Žvan, ki je vodil delavnico, predstavil nekaj odličnih iger narejenih z omenjenim orodjem, nato je sledila predstavitev ter navigiranje po orodju Bitsy, za konec pa so udeleženci izdelali lastno videoigro. Brin je udeležencem dokazal, da izdelava svoje prve, unikatne igre ni tako zahtevna in hkrati povabil vse, ki jih zanima izdelava videoiger, da se pridružijo klubu Ljubljana Games Club. Delavnica je bila namenjena vsem študentom, tudi brez predznanja na tem področju.

 

O predavatelju

Brin Žvan je medijski umetnik in oblikovalec iger, ki trenutno z majhno ekipo razvija arkadne igre, primerne za dvajseta leta drugega tisočletja. Njegova zadnja izdana igra Presenter Slides (2022) je bila nominirana za najboljšo študentsko igro na Independent Games Festivalu leta 2023 v San Franciscu in predstavljena na festivalih Play v Hamburgu ter The Overkill v Enschede.

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪