Film v Minoritih: Smučarske sanje

Ugodnost za študente medijskih komunikacij: 2 vstopnici za ceno ene

Film v Minoritih: Smučarske sanje

Film v Minoritih: Smučarske sanje 1920 1005 Medijske

Film

Smučarske sanje

Mariborska premiera
Dokumentarni / Haidy Kancler / Slovenija, Avstrija, Finska / 2022 / 83′
Predfilm: Izbor festivala DokuDoc

V afganistanskem mestu Bamyan Zakia (25), Fatima (21) in Fariba (16) sanjajo o tem, da bi postale profesionalne smučarke in se udeležile olimpijskih iger. Ko jim njihova slovenska trenerka smučanja Ana (30) sporoči, da lahko odidejo v Evropo na intenzivno usposabljanje za učiteljice smučanja, se zdi, da so še korak bližje k uresničitvi svojih sanj.

Dekleta se dve leti intenzivno pripravljajo na potovanje. Ko končno prispejo v Evropo, pa se takoj soočijo z nepremostljivimi kulturnimi razlikami in strogimi standardi evropskega profesionalnega športa. Dekleta se spopadajo z razočaranjem, zato jih mikajo druge možnosti, vključno z nezakonitim pobegom v Nemčijo. Kar se začne kot priložnost slediti svojim sanjam, se spremeni v nepredvidljiv čustveni tobogan z neprijetnimi posledicami.

 

Sanje deklet so univerzalne in se je z njimi preprosto identificirati, njihova kultura pa je veliko bolj zapletena in iz drugih vidikov pogosto težko razumljiva.

 

Film ne obsoja in ne zavzema nobene strani, ampak ponuja vpogled v čustveno nepredvidljivo potovanje smučarskih sanj.
Film mariborske filmarke je filmski kritik časopisa Večer Matic Majcen izbral za najboljši film leta 2022.

2 vstopnici za ceno ene

ugodnost za študente medijskih komunikacij — Za koriščenje ugodnosti na blagajni pokažite to objavo in študentsko izkaznico

Več o dogodku

https://www.facebook.com/events/1380909916055922/
Več o dogodku
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪