Delavnica: S svinčnikom do gibljive slike

Delavnica: S svinčnikom do gibljive slike

Delavnica: S svinčnikom do gibljive slike 1500 1125 Medijske

Filmsko društvo Film Factory in Pekarna Magdalenske mreže vabita na delavnico risane animacije S svinčnikom do gibljive slike z Milanko Fabjanič.

O DELAVNICI

Na delavnici animiranega filma z Milanko Fabjančič boste spoznali enostaven postopek rojstva animiranega filma na klasičen analogen način – preko zgodborisa pa do animiranih risb, ki jih boste ustvarjali s svinčnikom na papir. Zaželjeno predznanje – veselje do risanja in snovanja zgodb.

 

O MENTORICI

Milanka Fabjančič je akademska slikarka, ki je po duši že od nekdaj ilustratorka. Poleg knjižne ilustracije, snemalnih knjig in kostumografskih skic se najraje ukvarja še z animiranim filmom in lastno blagovno znamko HA HA! Izrazito pripoveden avtorski slog, začinjen z dozo črnega humorja je zaznati skozi vse njene izdelke.

 

KAKO BO DELAVNICA POTEKALA?

Delavnica bo potekala 3 dni, med 17. 2. in 19. 2. 2023, v Pekarni Magdalenske mreže (Ob želenici 8, Maribor)

 

URNIK

17.2.2023 16:00-19:00: ideja – snovanje skupne zgodbe in izdelava zgodborisa
18.2.2023 09:00-15:00: risanje in animiranje
19.2.2023 09:00-15:00: skeniranje in postprodukcija

 

RAZSTAVA

Ob koncu delavnice boste v razstavišču OBRAT – prostoru umetnosti in participacije (Trg revolucije 9, Maribor) pripravili razstavo opusa Milanke Fabjančič in na delavnici nastale animacije.

 

PRIJAVE

Delavnica je namenjena dijakom in študentom ter je brezplačna. Prijave zbirajo na mojca@filmfactory.si do 14. 2. 2023. Na istem naslovu so vam na voljo tudi za dodatna vprašanja.

 

Dogodek financirata Slovenski filmski center in Mestna občina Maribor

Facebook dogodek

https://www.facebook.com/events/744204193802172/
Facebook dogodek
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪