11. mednarodni festival dokumentarnega filma

DOKUDOC / 15. - 18. 9. 2022 @ Lutkovno gledališče Maribor

11. mednarodni festival dokumentarnega filma

11. mednarodni festival dokumentarnega filma 2560 1146 Medijske

Dogajanje letošnjega mednarodnega festivala dokumentarnega filma Dokudoc pomembno bogati tudi izobraževalno področje. V namen izpopolnjevanja na področju dokumentarnega filma so organizirane kar tri delavnice, in sicer:

  • Dokumentarna delavnica Dokudoc Luksuz z Borisem Petkovičem, 8. – 15. 9. 2022
  • Spletno delavnico pisanja o dokumentarnem filmu z dr. Melito Zajc, 9. -16. 9. 2022
  • Masterclass z Janom Gogolo, 16. 9. 2022, ob 15.00

Dokumentarna delavnica Luksuz je namenjena praktičnem spoznavanju ustvarjanja dokumentarnega filma, vse od začetne ideje pa do končne projekcije. Predhodno znanje ravnanja s kamero ni potrebno, je pa dobrodošlo. Udeleženci_ke se bodo seznanili_e z vsemi fazami nastajanja dokumentarnega filma in v času trajanja delavnice sproducirali kratke dokumentarne filme, ki bodo premierno predstavljeni prav na našem DOKUDOC 2022 festivalu!

Delavnico organizirajo v sodelovanju z DZMP Krško – Luksuz produkcija in Vetrinjskim dvorom – Narodni dom. Prijavnica: https://dokudoc.si/prijavnica-luksuz

Udeleženci_ke bodo na spletni delavnici pisanja o dokumentarnem filmu spoznali osnove novinarstva in stilistike poročevalstva ter pregledali zgodovino in stanje na področju dokumentarnega filma. Seznanili se bodo denimo z različnimi metodami analize dokumentarnega filma. Po ogledu izbranih filmov, predvajanih v okviru festivala DOKUDOC, se boste o njih pogovarjali ter se v sodelovanju z mentorico lotili tudi pisanja recenzij o izbranem filmu, ki bodo objavljene na spletni strani festivala, najboljše med njimi pa tudi v tiskani publikaciji. Delavnico organizirajo v sodelovanju s časnikom Večer in Inštitutom za medijske komunikacije UM FERI.

Prijavnica: https://dokudoc.si/sl/prijave/prijavnica-pisanje

Češnja na vrhu torte znanja pa je masterclass z Janom Gogolo z naslovom: Maribor in dokumentarni film kot poezija. Udeleženci_ke bodo z mentorjem razmišljali_e, kako poetičnost pesniškega jezika prenesti v filmski žanr poetičnega dokumentarnega filma. Slednji namreč dovoljuje poseganje po bolj eksperimentalnih pristopih, ki prepletajo filmske podobe in glasbene vložke, s čimer se ustvarja atmosfera za doseganje posebne čustvene izkušnje. Kako pa se na filmski trak umesti poetična beseda? Se lahko dokumentarni film gleda in bere kot poezija? Kaj so pripovedovalske zmožnosti združitve obeh pristopov na filmskem traku?

Masterclass organizirajo v sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev in režiserk in Češko ambasado.

Prijavnica: https://dokudoc.si/sl/prijave/prijavnica-masterclass

Ob tej priložnosti pa naj vas obvestimo še, da se bo letošnji Dokudoc odvijal od 15. do 18. septembra v Lutkovnem gledališču Maribor. Program je objavljen na spletni strani Program – Mednarodni festival dokumentarnega filma (dokudoc.si), spremljajte jih lahko na facebook in instagram profilu. Festival Dokudoc organizira Mitra, društvo za razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga s partnerji, ob podpori Slovenskega filmskega centra in Mestne občine Maribor.

 

Za morebitne informacije jih lahko kontaktirate na dokumentarci.si@gmail.com ali na telefonsko številko 051235010 (Maja) ali 031296314 (Katarina).

Program DOKUDOC 2022

na https://dokudoc.si/sl/festival/program
Program DOKUDOC 2022
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪