Vabljeni k spoznanju podhoda K18

v torek, 22. februarja 2022, ob 17. uri @ Koroška cesta 18, Maribor

Vabljeni k spoznanju podhoda K18

Vabljeni k spoznanju podhoda K18 1500 846 Medijske

Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko si v sklopu svojih aktivnosti prizadeva za sodelovanje študentov področij STE(A)M z gospodarstvom in lokalno skupnostjo z namenom promocije področje STE(A)M med mladimi na posreden način preko implementacije v lokalno okolje.

Študentje MEDIJSKIH KOMUNIKACIJ, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru, so tako s pomočjo znanja na področju STE(A)M in v sodelovanju z Ustanovo Fundacijo Sonda in MKC Maribor ter konS – platformo za sodobno raziskovalno umetnost pristopili k izvedbi t.i. vizualne revitalizacije objekta oz. urbanega prostora »podhod K18«.

Velikokrat se osredotočamo na novogradnje in pozabimo na stare stavbe. Podhod na Koroški 18 je eden izmed »pozabljenih« in želimo, da ga mimoidoči vidijo, spoznajo in zaznajo na svojevrstni način. Ljudje smo namreč zelo zanimiva bitja, ki koordiniramo svoje življenje tudi glede na čutila. Poznamo čutila v koži (tip), čutilo za okus, voh, vid in sluh ter ravnotežje. V bistvu so čutila naš stik z zunanjim svetom in jih velikokrat jemljemo za samoumevne.

Podhod Koroške 18 (K18) pripoveduje zgodbo o zaznavanju. Preko raznih metafor nam daje občutek, kot da živi in nas vabi k sodelovanju ter spoznavanju.

  • Avtorji:
    Atena Bošnjak, Aleks Bauman, Anja Petrovič, Danaja Zavec, Gaja Krajnc, Gašper Kobale, Janja Zadravec, Lana Stepišnik, Kristina Žižek, Veronika Poštrak
  • Mentorja:
    dipl. etn. Miha Horvat mag. art, doc. dr. Katja Udir Mišič

Do dogodka še:

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪