O filmu Čakalnica v oddaji Dobro jutro na TV SLO 1

O filmu Čakalnica v oddaji Dobro jutro na TV SLO 1

O filmu Čakalnica v oddaji Dobro jutro na TV SLO 1 1500 1000 Medijske

Danes (četrtek, 27. 1. 2022) nas je na UM FERI obiskala novinarska ekipa iz oddaje Dobro jutro, ki je poročala o kratkem igranem filmu Čakalnica. Kot gosta sta se v živo javila tudi Tomi Perša in Uroš Zavodnik.

Tomi Perša je študent medijskih komunikacij na UM FERI, njegova vloga pri filmu pa je bila ustvarjanje zgodbe.
Uroš Zavodnik je pri filmu mentoriral, prav tako pa v njem tudi igral. Prepoznaven je kot znan režiser, scenarist, igralec, avtor več igranih in dokumentarnih filmov, tako v Sloveniji kot tudi mednarodno.

Ogled prispevka

na https://www.rtvslo.si/tv/razvedrilni/dobro-jutro
Ogled prispevka

Na kratko o filmu

Kratki igrani film Čakalnica je produkt dveh predmetov, in sicer Režija in predprodukcija ter Praktikum: Produkcija za medije. Izvirno zgodbo Tomija Perše, nastalo v 1. letniku magistrskega študija, so študenti in študentke v 2. letniku adaptirali, si razdelili vloge ter v treh in pol snemalnih dnevih posneli vse za 12-minutni film. Pod režijo se je podpisal Miha Horvat, producentka je bila Atena Bošnjak, asistentka režije Anamarija Nađ, snemalec in direktor fotografije Gašper Pristovnik, pomočnik snemalca in osvetljevalec Nejc Vehovec, snemalka zvoka Tjaša Brglez, montažer Klemen Sajko, montažer zvoka Žan Kapun, grafična oblikovalka Daša Šeruga, koloristka in fotografinja Anamarija Valentina Dajnko, za scenografijo, kostumografijo in masko je poskrbela Tia Maria Tertinek. Poleg Luke Potpare in Katarine Žilavec, so v filmu igrali še Igor Sedlarević, Nina Bajzek in Uroš Zavodnik.

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪