FERI odprl poti novim sodelovanjem z gospodarstvom

FERI odprl poti novim sodelovanjem z gospodarstvom

FERI odprl poti novim sodelovanjem z gospodarstvom 1620 1080 Medijske

Na FERI smo prejšnji teden pripravili srečanje programskih svetov študijskih programov in dan odprtih laboratorijev. Na dogodku smo predstavili raziskovalne izzive, aktivnosti in rezultate svojega dela ter se s predstavniki gospodarstva, ki so se odzvali vabilu, pogovorili o možnostih za sodelovanje pri razvoju študijskih programov in v okviru raziskovalnih projektov.

Naša fakulteta je raziskovalna in izobraževalna ustanova z dolgoletno tradicijo, katere eno izmed glavnih poslanstev je izobraževanje inženirjev z izjemnim razponom znanj. Povpraševanje po profilih, ki jih izobražujemo, iz leta v leto raste in prav zato smo se odločili, da še bolj aktivno pristopimo k vzpostavljanju vezi s predstavniki gospodarstva. »Elektrotehnika, računalništvo, informatika, telekomunikacije, medijske komunikacije in mehatronika so izjemno privlačni, kakovostni in razvojno naravnani študijski programi, ki se zelo pogosto znajdejo v razpisih za prosta delovna mesta. Prav zato želimo tistim, ki cenijo dobre kadre, dati dodatno priložnost, da predstavijo svoj pogled in specifične potrebe pri bodočih sodelavcih,« je po sejah programskih svetov študijskih programov povedal dekan UM FERI, prof. dr. Gorazd Štumberger in dodal, da je skupni cilj kakovostna izvedba pedagoškega procesa ter zagotavljanje vseh potrebnih kompetenc diplomantov za uspešen prehod v delovno okolje.


Srečanje programskih svetov in dan odprtih laboratorijev

Foto: Hristina Trajkoska

Ogled izvorne novice

na https://feri.um.si/novice/feri-odprl-poti-novim-sodelovanjem-z-gospodarstvom/
Ogled izvorne novice
Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪