Strokovna ekskurzija

Strokovna ekskurzija

Strokovna ekskurzija 2048 1365 Medijske

Študenti 3. letnika dodiplomskega ter 1. in 2. letnika podiplomskega študija medijskih komunikacij so v torek, 14. januarja, obiskali Ljubljano. V okviru predmetov Mediji in demokracija, Mediji v družbi in Televizijski programi so spoznavali delovno okolje, vizijo, poslanstvo in naloge dveh, za delovanje države in medijskega prostora zelo pomembnih inštitucij.

Najprej so se ustavili na POP TV, kjer sta jih v uredništvu najbolj gledane informativne oddaje v Sloveniji 24 ur in najbolj obiskanega spletnega portala 24ur.com sprejela televizijska urednica Tjaša Slokar in spletni urednik Jure Tepina. Skozi predstavitev dela, načinov produkcije in sodobnih pristopov k pripravi multimedijskih vsebin so študenti spoznali zakulisje, pričakovanja in izzive te medijske ustanove ter njihovih produktov.

V Državnem zboru Republike Slovenije so se študenti srečali z vodjo odnosov z javnostmi Karmen Uglešič, ki je so sodelavci študentom najprej razkazala stavbo parlamenta in predstavila njeno zgodovino, nato pa je sledilo predavanje o odnosih z javnostmi v državnem zboru. Ti so še posebej specifični, saj so kot javna ustanova pri svojem delu zavezani spoštovanju in upoštevanju vsedržavne javnosti, številnih zakonov in najvišjih standardov komuniciranja z domačimi ter tujimi mediji.

Back to top
Piškotki 🍪

Ko obiščete našo spletno stran, se lahko podatki iz nekaterih storitev shranjujejo (običajno v obliki piškotkov). Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Omeniti velja, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo.

Google Analytics koda za analitiko.
Google Fonts.
Google Maps.
Vdelani videoposnetki.

Pogoji zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in / ali se strinjate z našo uporabo piškotkov. 🍪