AKTUALNO

RAZSTAVA: Občuti Maribor / Oblikovanje simbola mesta

 

Vabljeni na otvoritev razstave naših študentov:

 

Jan Žnidar, Žan Žnidar, Urška Kur, Mitja Rupnik, Žan Dobaja, Tomi Perša, Nina Lozinšek, David Šbüll, Urška Sreš, Tia M. Tertinek, Matjaž Prohart

 

Projekti so deloma nastali v okviru predmeta Vizualna komunikacija / prof. Matjaž Debevc.

 

pic

 

RAZSTAVA: Občuti Maribor / Oblikovanje simbola mesta

       

·         Kaj: Tematska razstava

·         Kdaj: četrtek, 18.10.2018 od 19.00 do 20.00

·         Kje: Center za kreativnost, Projektna pisarna Maribor, Partizanska cesta 11, Maribor

·         Prireditelj: Društvo Hiša!

·         Vstopnina: Brez vstopnine

 

Projekt Občuti Maribor, ki je nastajal pod okriljem Društva Hiša!, Rajzefibra, Centra grafičnih umetnosti in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko - Medijske komunikacije FERI se ukvarja s percepcijo Maribora in našim občutenjem le tega. Povezuje širše polje kulture, od vizualnega do marketinga, turizma. Skozi prizmo prostora in njegovega doživetja ter zgodb, ki se vsakodnevno  tvorijo v njem smo oblikovali simbole mesta in jih s pomočjo tehnike umetniške grafike prenesli na uporabne predmete.

 

Ambivalentnost dizajna in simbolna teža omogočata, da se nanj nasloni širša publika in različne v Mariboru delujoče institucije. Hkrati projekt nagovarja potrebo po bolj dodelani podobi /simbolu Maribora, ki dviguje prepoznavnost mesta in omogoča ponotranjenje mesta in njegovih danosti.

 

Študentje Medijskih komunikacij so svoje ugotovitve snovane na raziskovanju in terenskem delu pretvorili v likovne oblike in urbani prostor v simbol ter ga spojili z uporabnimi predmeti, ki zaznamujejo sodobno percepcijo identifikacije mesta.

 

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave v Center za kreativnost!

 

Mentorici: Katja Udir Mišič in Maja Pegan
Sodelujoči študentje: Jan Žnidar, Žan Žnidar, Urška Kur, Mitja Rupnik, Žan Dobaja, Tomi Perša, Nina Lozinšek, David Šbüll, Urška Sreš, Tia M. Tertinek, Matjaž Prohart

 

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

 

Nazaj

ISKANJE

PRENOS V ŽIVO

INSTAGRAM

@medijske.um.si

FACEBOOK

TWITTER